onsdag 22. juli 2009

iPod taske, koseklut og rosa smekke. og litt hytteliv

Det har ikke blitt så mange oppdateringene i juli, men vi har vært litt på hytta og jobbet. Slik ser den ut nå. Det går stadig fremover. Har fått malt alle vinduer en gang til med grønt, fått opp alle sprosser, lagt veranda i svalgangen, fylt opp med 6 store lastebillass med grus rundt foran hytta! Alt med hjelp av skuffer og trillebår. Stor innsats av liten og stor. Alle har vært i sving. Og vi har fått isolert litt inne og ryddet mange hundre trær og kvister bort fra tomta.. Vi er veldig fornøyde.

Det har blitt tid til litt strikking på hytta også. Har fortsatt ikke fått montert illgenseren til størstemann, men har strikket lue til han og lillebror, og er snart ferdig med et nyfødt sett i lyse blått. Bilder kommer når det blir ferdig. Denne tasken til iPoden heklet jeg til søsteren min for en måneds tid siden. Hun fikk en til telefonen, men ønsket seg en til denne også. Hun har valgt farge og knapp selv. Denne kosekluten fant jeg oppskrift på hos garnstudio. Den er heklet i muskat, og det er restegarn fra kjolen jeg strikket meg for en stund siden. Fant en oppskrift på en smekke på en av bloggene jeg besøker. Husker ikke hos hvem, men iallefall tusen takk. Oppskriften var veldig fin. Har heklet smekken med rosa Tuva. Den ble god og myk, og fin i formen.

mandag 13. juli 2009

Lilla jentejakke i muskat

En uke med mye nedbør har resultert i flere nye strikkearbeider. Har vært på hytta denne uken, og vi leide en leilighet sammen med svigermor og svigerfar like ved. Det har blitt litt strikking når regnet har bøttet ned. Men det har også vært perioder og dager med flott vær. Det har blitt gjort mye på hytta, og det har vært mye kos.
Disse to jakkene har jeg strikket denne uken. De er strikket med mønster hentet fra Garnstudio, og med muskat på p. 4
Så de var raske og enkle å strikke. Likte formen og strikkeoppskriften veldig godt så det blir nok flere slike.
Den minste er i str 12-18 mnd, og den fikk lille tantebarnet mitt. Den største er i str. 2 år og blir en gave etterhvert.
Har også strikket en ullgenser til eldstemann, men den er ikke montert ennå, og luen er ikke helt ferdig.
Det har vært en flott og veldig koselig uke. Og enda er det mange uker igjen av sommeren. Herlig! God sommer videre alle sammen!

søndag 5. juli 2009

Babysett med biler

Har strikket et babysett i str. 3 mnd med biler. Oppskriften er hentet fra Gjesdalhefte, og settet er strikket i babyull fra Gjesdal på p. 3
Dukken min måtte igjen stille som modell!

onsdag 1. juli 2009

Tradisjonsvotter med personlig vri

For et par uker siden strikket jeg disse til en kollega på jobben, som skulle gå over i pensjonist tilværelsen. Hun har vel jobbet nesten 40 år på samme skole, og tenkte det var hyggelig med et par votter hvor det stod navn på skolen, og årstallet hun sluttet på. Tror vottene falt i smak.
Mønsteret er hentet fra Garnstudio,og jeg har brukt Smart garn.